Sunday, October 5, 2008

Merakla Beklediğim Yeni Yeni Proceler

An Education (2008)
IMDB'de böyle bir filmden bahsediliyor. Ama neler olduğunu anlayamadım. Senaryosunu Nick Hornby yazmış. Başrollerde de Emma Thompson, Rosamund Pike, Peter Sarsgaard, Sally Hawkins, Alfred Molina görüküyor. İzleyebilirsek sevecekmişim gibi bir his var içimde.
http://www.imdb.com/title/tt1174732/

The Imaginarium of Doctor Parnassus(2009)
Terry Gilliam'ın yeni filmi ve Heath Ledger'ın da son. Heath Ledger'ın ölümü nedeniyle yarıda kalan film, Ledger'ın oynadığı Tony karakterinin Johnny Depp, Colin Farrell ve Jude Law tarafından canlandırılmasıyla tamamlanacakmış. Ayrıca Johnny Depp, Colin Farrell ve Jude Law filmden kazanacakları tüm parayı Heath Ledger'ın küçük kızı Matilda'ya vereceklerini açıklamışlar. Ayrıca Doctor Parnassus'u da Christopher Plummer oynuyormuş. Bence güzel bi film olcak.

Choke(2008)
Bu da Fight Club'ın yazarı Chuck Palahniuk'un 2001 tarihli romanı Choke'tan sinemaya uyarlanıyor. Ayrıca sevdiğim en az 3 oyuncunun olması filmi izlememe yetiyor. Sam Rockwell, Kelly MacDonald ve Anjelica Huston. Bi de afişi güzelmiş.





P.S. Bu arada Colin Farrell'ı şimdiye kadar önemsememiş hatta sevmemiş biri olarak In Bruges filmini izledikten sonra kendisi hakkındaki bütün fikirlerim değişti. In Bruges, güzel bir film ve Colin Farrell'ın canlandırdığı karakter de biraz fazla sempatik. Ayrıca bu filmde tuhaf bir şekilde 3 Harry Potter karakteri bir arada: Ralph Fiennes (Lord Voldemort), Brendan Gleeson (Mad Eye Moody) ve Clemence Poecy(Fleur Delacour). Saçma bir ayrıntı olarak bilgilerinize sunarım.

No comments: